Foto: Kätrin Tamira Kanemägi
Suve ja erinevate pidustuste ja tähistuste lähenemisega ei ole miski kohasem kui vaadata üle söögikohad Saaremaal. Just see ongi selle artikli eesmärk, aga sellele lisandub ka üks väike twist: soovitused tulevad Saaremaa Gümnaasiumi õpetajatelt.
Monk restoran
Aurigas asuv Monk ei ole Aasia toidu fännidele võõras. Nende suurest menüüst leiab endale midagi meelepärast iga inimene. Soolase toidu soovitus tuleb Eveli Kallase poolt ning selleks on sealne sushi ja nuudlid kanaga. See-eest, kui peaks sul tekkima isu ka magusa järele, saad sa selle isu rahuldatud Ülle Kreose poolt soovitatud praetud banaaniga.
Loorber Cafe & Bar
Loorber avas uksed alles eelmine aasta, kuid on selle lühikese ajaga jõudnud mitmete inimeste, kaasa arvatud Enda Torga lemmikute hulka jõuda. See kohvik-baar asub otse kesklinnas ning õpetaja Enda sõnul on see parim koht, mida külastada, kui soovid võtta kohvi ja süüa head kooki.
Vanalinna kohvik
Ka Vanalinna kohvik on tuntud oma heade küpsetiste poolest. See otse vanalinnas asuv ja aastaid populaarne olnud kohvik on imeline koht, kus istuda ja nautida hommikut või hoopiski midagi meelepärast kaasa võtta. Seda ka Eveli Kallase sõnul, kes ütles, et seal on mõnus pirukaid süüa ja head kohvi juua.
Ristorante La Perla
Kui sa otsid uusi maitseelamusi, siis kindlasti leiad neid La Perlas. Selles itaaliapärases restoranis pärinevad toidud Itaalia juurtega omaniku kodustest retseptidest. Merje Tammaile meeldivad väga nii sealsed pitsad kui ka pastad eesotsas nende puravikupastaga.
Mönus Villem Pubi
Villemis on käinud pea iga saarlane: kui mitte niisama, siis vast klassiga ikka. See-eest ei ole see selle poolest sugugi vähem halvem söögikoht kui teised, vaid pigem vastupidi. Nende odavast, kuid imeheast menüüst soovitavad nii Merle Prii kui ka Arne Loorpuu tellida juustušnitslit.
Resto HAFEN
Sadamakaldal asuv resto HAFEN on minu pere puhul alati kindla peale väljaminek: koht on kena ja toit alati ülihea. Menüü on seal küll kalale fokusseeritud ning just sealseid kalatoite soovitab ka Eveli Kallas, kuid samas leiab sealt hamba alla ka muud head.
Chameleon Cafe
Aastaid armastatud ja väga palju populaarsust kogunud Chameleon tegi äsja remonti ning seega pole kohasemat aega kui see suvi, et pilk peale visata. Koos remondiga tuli ka menüüsse muutusi, kuid mõned klassikud, mis lihtsalt on nii head, on jäänud läbi aastate samaks. Ühed neist on Külli Männi lemmikud hiidkrevetid kataifi taignas.
Pöide Grillhouse
Nagu nimi sellele ka vihjab, leiab Pöide Grillhouse’ist väga palju erinevaid roogasid otse grillilt. See-eest ei puudu menüüst ka muu maitsev. Diana Õuna soovituste kohaselt tasub seal kindlasti proovida ära sealne Caesari salat grillitud krevetivardaga ja nende gillitud forell. Kui sind peaks ka magusaisu näpistama, soovitab ta väga vaarika panna cotta’t värskete marjadega.
Muhurito
Muhu toidutänaval asuv Muhurito on kindlasti koht, mida külasta Muhus olles või sealt läbi sõites. Suvise ilmaga on seal ülimõnus istuda ja väikese “Liiva linna” suma nautida. Merje Tammai soovitab väga võtta sealselt klassikat: burritot. Kuna juba burrito enda baas on vürtsikas, märkis ta kindlasti ka seda, et vürtsikat kõigil võtta ei tasuks. See-eest võid sa alati panna end proovile ja proovida ära ka nende kõige tulisem burrito, aga seda teed sa juba omaenda vastutusel…
Kindlasti ei pea toidunautlemist piiritlema vaid suvehooajaga. Enamus söögikohtadest on avatud aasta otsa ning eriti tore on neid külastada iga-aastastel restoraninädalatel, mis leiavad aset nii märtsis kui ka septembris. Ka Diana Õuna jaoks on see hea viis, kuidas avastada uusi maitseid, kuna nende nädalate puhul pannakse menüüdes välja alati midagi uut ja huvitavat.
Samuti on Eveli Kallase sõnul perega erinevates Kuressaare ja Saaremaa söögikohtades käimine, sealt erinevate toitude tellimine ja nende kümnepallisüsteemis hindamine hea võimalus perega kvaliteetaega veeta ja parimal juhul ka maitseelamusi saada.
Seega, mida sa veel ootad? Tee enda söögikoha valik juba täna!
PS! Suur tänu kõikidele õpetajatele, kes küsimustikule vastasid.